Snijbiet

Gevulde snijbiet 12 stuks.

  • 12 grote snibiet bladeren met steel
  • 1 kopje graan gierst,quinoa of fonio

  • 100 gr kwark

  • 50 gr hazelnoten

  • 1 eetl rozijnen

  • olijfolie scheut

  • 1 theel komijnzaad

  • 1 theel citroengras gedroogd of verse citoenmelisse of veveine.

  • 1/2 theel geelwortel/kurkuma

Oven voor verwarmen 180/200 C. 2 kopjes water op 1 kop graan koken tot het water verdampt is, dan 15 minuten wegzetten met de deksel op de pan. Ovenschaal invetten met olijfolie, was de snijbiet verwijder de stelen en snijd deze klein. Blanceer de bladeren in 2 min in kokend water en laat uitlekken. Verwarm in een braadpan olijfolie fruit hierin de snijbietsteeltjes. Maal in een vijzel de komijnzaad voeg dit toe samen met het citoengras, kurkuma, zout en rozijnen. Laat de groenten zachtjes gaar smoren met de deksel op de pan. Rooster de hazelnoten  maal of hak ze fijn, vermeng samen met de snijbietsteeltjes, graan en kwark. Proef of er nog zout/peper nodig heeft. Leg een snijbietblad plat neer met steelkant naar je toe. Leg een eetlepel vuling op en rol het geheel voorzichtig op als een pakketje. Vul de ovenschaal sprenkel er nog wat olijolie over en bak circa 30 min in de oven.


Snijbiet met rijst

  • snijbiet handvol p.persoon
  • ui gesnipperd

  • rijst gekookt

  • sojasaus flinke scheut.

Snijbiet met ui roerbakken rijst toevoegen om mee roerbakken. Flinke scheut sojasaus erbij op smaak maken met peper en zout.

Vlees, kip of vis erbij geven.

Eet smakelijk


Plaattaart met snijbiet

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2  middelgrote eieren

  • 4 eetlepels crème fraîche

  • 500 gram snijbiet, bladeren en stengel

  • 1 rasp van een citroen

  • 100 gram zachte geitenkaas 0f Brie 

  • peper & zout naar smaak 

  • 1 teentje uitgeperste knoflook.

  • 2 theelepel za'atar

  • 1 klein sjalotje

  • 1 beetje olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden Maak de snijbiet schoon en snijd zowel de stengel als de bladeren in dunne stukjes. Snipper het sjalotje. Bak de snijbiet in de olijfolie samen met het sjalotje een minuut of 5. Kluts de eieren en de crème fraîche. Voeg de knoflook en de kruiden toe en de rasp van de citroen en kluts nogmaals door. Leg de bladerdeegrol in een laag ovenblik, zorg dat hij een beetje over de rand hangt. Leg op de bodem de snijbiet .Giet het eimengsel erover heen. Snijd de kaas en verdeel die over de hartige taart . Rol de buitenste rand een beetje naar binnen van het bladerdeeg. En zet hem 30/35 minuten in de oven. Tot die mooi bruin is.

Eet smakelijk

Roergebakken snijbiet

  • 1 a 2 uien gesnipperd
  • knoflook geraspt

  • snijtbiet gesneden bepaal zelf de hoeveelheid.

Ui, knoflook en snijbiet roerbakken in wat olijfolie. Totdat de snijbiet beetgaar is.

Eet smakelijk