Raapstelen

Raapstelen Couscous 3 pers


  • 1 sinaasappel
  • 1 el ras el hanout
  • 300 g volkoren speltcouscous
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 100 g Taggia olijven
  • 500 g tomaten of cherry tomaat
  • raapstelen handvol 
  • 3 bosuitjes in ringen
  • 1 limoen
  • 200 g cottagecheese

Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Vul het sap aan met water tot 500 ml (per 4 personen) en breng samen met de ras el hanout aan de kook. Doe de couscous en het sinaasappelrasp in een kom en schenk het hete sinaasappelwater erover. Roer door en laat 5 min. staan. Roer de couscous los met een vork. Roer de olie en olijven erdoor. Breng de couscous op smaak met peper. Grote tomaten in vieren en snijd de raapstelen grof. Schep de tomaten , bosui ringen en raapstelen door de couscous. Snijd de limoen in partjes. Verdeel de cottagecheese erover en serveer met de limoen.

Eet smakelijk




Raapstelen stamppotje met geitenkaas.

  • Raapstelen flinke handvol 1-2
  • Aardappelen 2 grote p.p

  • roomboter flinke klont

  • room optie

  • bosui 2-3 stelen in ringen

  • gietenkaasje

  • Parmaham of ontbijtspek of katenspek.

  • peper en zout

Van de aardappelen, roomboter en room een puree van maken. Geitenkaasje omwikkelen met de ham, en op midden vuur bakken in de koekenpan. Of in een schaal onder de gril bakken. Raapstelen grof snijden deze en de bosui mengen met de puree. Peper en zout na smaak toevoegen.

Eet smakelijk

Raapstelen met ansjovis en spaghetti
4 pers

  • 3 el pompoenpitten
  • 3 el zonnebloempitten
  • 3 el pijnboompitten
  • 300 g spaghetti
  • 6 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 16 ansjovisfilets (potje)
  • 50 ml witte wijn
  • raapstelen  2-3 handen vol
  • 2 bollen buffelmozzarella, in stukken gescheurd
  • evt. extra vierge olijfolie

Rooster de pitten in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Kook de spaghetti beetgaar in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit intussen 3 el olijfolie in een braadpan en bak de knoflook goudgeel. Voeg de ansjovis toe en roer tot de ansjovis helemaal is weggesmolten in de knoflookolie. Voeg de witte wijn en de rest van de olijfolie toe en schep de spaghetti en raapstelen erdoor.

Bestrooi met de pittenmix en verdeel de mozzarella erover. Maal royaal versgemalen peper erover en schenk evt. nog extra vierge olijfolie erover.