Paksoi kan je stomen, roerbakken , rauw verwerken.

Gestoomde Paksoi

  • 1 of 2 paksoi
  • 100 ml olijfolie

  • scheut sesamolie

  • 60 gr Parmezaanse kaas

  • Bieslook klein bosje

  • 5 stengels Chinese bieslook

  • 1 stengel Lavas

Paksoi wassen en in Eems stoombak met gaatjes leggen. 10 min stomen op 100 graden. Alle kruiden kleiner snijden met de olie en kaas pureren. Op smaak brengen met peper en zout. De bereide paksoi laten uitlekken en op een schaal schikken. Besprenkelen met de crème. Lekker met rijst en of kip.

Geen stoomoven je kan ook een stoommand of -pan gebruiken. Heb je die ook niet hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt

Noedelsoep

  • 1 stronk paksoi gesneden
  • Kophaas 300 gr (varkenshaas)

  • 3 wortels in plakken gesneden

  • Sojasaus 3 flinke scheuten.

  • Hoisinsaus 5 eetlepels/scheut

  • 1 runderbouillonblokje

  • 300g udonnoedels

  • 3 bosuien

  • 5gr Mrs. Wongs Rice Spice mix (Sonnentor)

In een grote pan de noedels gaar koken en afgieten. In een soeppan 800ml water koken, voeg toe bouillonblokje 3el Hoisinsaus en sojasaus en wortel. Vlees in repen snijden kruiden met Wongs Rice mix,  bakken in olie( rijst of  zonnebloem) 2min al roerend tot het gaar is. Voeg de paksoi , bosuien toe aan de soep. Kook 4-5min totdat de groenten gaar zijn. Voeg het vlees en de gekookte noedels aan de soeppan toe. Naar smaak peper, hoisinsaus of zout toevoegen.

Kophaas van Boerderij Langbroek Bartiméus Sonnentor biologische kruiden

Eet smakelijk