Aardbei

Aardbeien macereren
Het macereren van vruchten haalt vocht uit het fruit, zoet de vruchten en je houdt er een heerlijke siroop aan over waar je de vruchten in kan opdienen
Kies een mengsel.
De standaardmethode is 2 eetlepels suiker per 450g aardbeien.
Probeer het volgende als variatie:
- 1/2 kop eenvoudige siroop op 2 koppen aardbeien
- 2 eetlepels Cointreau en 2 eetlepels icing suiker (gezeefd) op 2 koppen aardbeien
- 1/4 kop honing en 4 eetlepels sinaasappellikeur op 2 volle koppen aardbeien.
Laat een 30 minuten marineren op kamertemperatuur, de vruchten moeten helemaal onderstaan.
Eet smakelijk

Aardbeien clafoutis
- 500 gram aardbeien
- 100 gram suiker
- boter om in te vetten
- 125 gram meel
- 1 mespuntje zout
- 3 eieren
- 30 cl melk
- rasp van 1 citroen of sinaasappel
- 1 zakje vanille suiker
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aardbeien door de helft, ze moeten namelijk zo helemaal onder het beslag zitten. Meng in een kom de suiker, de vanille suiker, het zout en de melk goed door elkaar. Vet een platte bakblik in met boter. Leg daarop de aardbeien.Giet je beslag erover heen. Zet nu het bakblik in de oven en bak de aardbeien clafoutis een minuut of 35.
Serveer hem lauwwarm als dessert.
Boor domainepaskookt
Eet lekker.
