Bonen  

Dip van tuinbonen en doperwten. 6p

  • 500 gr tuinbonen en doperwten vers. gekookt en gedopt.
  • 50 gr rucola

  • 60 ml olijfolie

  • 1 teen knoflook geraspt

  • rasp van 1/2 citroen

  • snuf zout.

Citroenricotta en peperolie

  • 200 gr ricotta
  • rasp van 1/2 citroen

  • 1,5 eetl citroensap

  • 1 eetl olijfolie

  • snuf zout

  • 2 eetl olijfolie

  • chilivlokken of verse peper

Zet een kleine pan op halfhoog vuur en voeg olie, chilivlokken en zout toe. Laat 5 minuten zachtjes koken tot de olie rood is laat afkoelen. Kook de tuinbonen en doperwten gaar, afspoelen en uitlaten lekken. De tuinbonen dubbel doppen, dus het licht groene vliesje eraf halen. Hak de rucola met olijfolie, knoflook, citroenrasp zout in keukenmachine of met staafmixer. Voeg de bonen toe en tot alles grof gehakt is. Meng de ricotta, citroenrasp en sap, olijfolie en zout. Grill een plakje stokbrood, hierop een flinke bonendip, daarop de citroenricotta en schenk de peperolie erover heen.

Eet smakelijk , Ottolenghi



Tomaten vinaigrette met tuinbonen 

  • tuinbonen kort gekookt en dubbel gedopt.
  • rijpe tomaten

  • sherryazijn

  • Olijfolie met citroen (Ravida)

  • peper en zout

Tomaten in vieren snijden, de zaadjes en sap verwijderen. Daarna in stukjes snijden, flinke scheut sherryazijn en citroenolie toevoegen. Op smaak maken met peper en zout. Goed laten marineren, de tuinbonen dubbeldoppen. Dit betekend het licht groene vliesje die rond de boon zit verwijderen. Deze smaak bitter. De gedopte tuinbonen toevoegen aan de tomaten. Zet in de koelkast tot gebruik.

Eet smakelijk.