Asperges

Asperges met schuimmayonaise en gebakken zaden .

2 personen

Ingrediënten

  • Handvol zaden en noten
  • 12 asperges

Voor de schuimmayonaise

  • 2 eieren
  • olijfolie of arachideolie voor neutrale smaak.
  • citroensap

  • mosterd.

Schil de asperges en kook ze gaar naar wens in water met een scheut olijfolie. Giet wat olijfolie in een pannetje en bak hierin de zaden en noten lichtbruin. Kruid met peper en zout en eventueel andere kruiden die je lekker vind.

Schuimmayonaise:

Scheid de dooiers van het wit, doe het wit in een kom en de dooiers in een blender of mixer. Meng met een eetlepel olijfolie en een grote eetlepel mosterd , mix dit enkele seconden. Voeg nu de olie in een dikke straal terwijl je constant mixt. Voeg zoveel olie toe tot je de gewenste hoeveelheid hebt. Voeg citroensap, mosterd, peper en zout naar smaak toe. Klop nu het eiwit tot pieken. Neem 5 eetlepels mayonaise en meng er 3 a 4 eetlepels opgeklopt eiwit onder, zodat er een luchtige mayonaise krijgt. Asperges op een bord, gebruinde zaden en noten erop. Werk af met de schuimmayonaise en eventuele verse kruiden.

Puur Pascale

Eet lekker.

Gegrilde groenten met kabeljauw

Ingrediënten

Alles wat er gegrild kan worden en wat je lekker vind.

  • Wortels
  • Gele bieten

  • Prei

  • Asperges

  • Olie en likje roomboter

  • Kabeljauw met kruidenkorst (alle groene kruiden die voorhanden zijn).

Alles in een ovenschaal schikken, oven voor verwarmen en ongeveer 30 minuten op 180 tot 200 graden gaarbakken.

Eet lekker.

Groene asperges met eisalade

Ingrediënten

- 500 gram groene asperges
- 5 eieren
- 1 gesnipperd sjalotje
- 2 eetlepels ( truffel) mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt Grieks of Turks

- 1 eetlepel crème fraîche
- theelepel paprika poeder
- eetlepel fijn gesneden platte peterselie
- peper & zout naar smaak
- half teentje uitgeperste knoflook

Verwarm de oven voor op 200 graden. De eieren koken in 8 minuten totdat ze hard zijn.
Pellen en snijdt ze alvast in kleine stukjes en doe het ei in een mengkom. Voeg alle ingrediënten in de mengkom behalve de asperges en gebruik een vork om en het ei nog kleiner te maken en alles te mengen.
Breng op smaak met zout en peper. Ondertussen leg de je asperges op een bakplaat met ovenpapier en doe
je ze 8 minuten in de oven. Of je legt ze een minuut of 6 onder de gril.
In beiden gevallen besprenkel je ze met een klein beetje olijfolie.

Serveer de groene asperges met (truffel )eiersalade met een stukje zalm
en je hebt een complete maaltijd.

Boor Domaine malpas kookt
Eet lekker!

Asperges in plantenaarde geschilderd.

Ingrediënten.

  • Groene asperges
  • koolzaadolie of andere milde olie.

Voor de aarde (hummus).

  • 200 gr erwten of bonen vers gekookt.
  • 1 teentje knoflook geperst

  • 1 citroen geperst of zuur appelsap.

  • smaakmakers bieslook, kervel, sjalot, peterselie, selderij fijngehakt.

  • peper en zout

De opmaak van het bord

  • komkommer, courgette, asperges in de lengte gesneden en in rolletjes gedraaid.
  • bloemetjes en kruiden, korenbloem, viooltjes, borage, bieslookbloem.

  • extra erwten en bonen.

  • rode ui in reepjes mee gegaard in de oven.

Bereiding.

Verwarm de oven 150 graden voor. Hussel de asperges met de koolzaadolie, gaar ze ca 10 min , schep ze af en toe om. Ze zijn klaar als de aspergekoppen zacht zijn. Laat de asperges uitlekken en vang de olie op. Deze kan je gebruiken voor een hammetje om in te smeren of als dressing.

Hummus aarde.

Pureer de erwten met een machine of met de hand dan word die grover van structuur. Meng knoflook, zuur sap en wat aspergeolie tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met peper en zout.

Opmaak. Smeer de hummus als bodem op het bord. Bedek de bodem met de rolletjes komkommer, courgettes en asperges, verdeel de wildpluk en bloemetjes, erwten of bonen. Maak een mooie compositie ga te werk als Monet, Van Gogh, Rembrandt en leef je uit.

Nel van kop tot kont chef.

Eet lekker