Aardappelen

Op recepten site van Apie Aardappeltaartje met optie rivierkreeftjes, Pizza con patate ( ik gebruik quichedeeg ), Crispy aardappelen ( optie truffel).

Gegratineerde aardappelen

  • Aardappelen in dunne plakjes
  • Room 2 dl (pakketje)

  • Geraspte kaas eigen smaak

  • peper en zout naar smaak.

Oven voor verwarmen 210 graden, ik heb de thermo grill stand gebruikt, en de schotel 35/40 minuten laten bakken.

De aardappelen in 1 laag op de bodem dakpansgewijs leggen, geraspte kaas erover en peper en zout. Dan nog 1 laag het zelfde herhalen. Eindigen met kaas. Schenk nu de room erover heen.

In de oven zetten en wachten tot het gaar en bruin gebakken is.

Eet smakelijk

Met fritesnijder de aardappelen snijden, spoelen en droog deppen.  In de Airflyer 10 minuten op 100 graden daarna 20 minuten op 180 graden. Ik heb de schil eraan gelaten en de Agria aardappel gebruikt. Ik heb de XXL Airflyer zonder voorverwarmen. Dus kijk even in de beschijving van je Airflyer.

Succes eet smakelijk

Hasselback

De aardappelen bereid op de
hasselback manier. Een van oorsprong Zweedse manier om aardappel te bereiden. We snijden de aardappel in heel dunne plakjes maar laten hem wel aan elkaar zitten. De aardappel gaart op deze manier een stuk sneller en de smaak van de verse rozemarijn die ik er aan toevoeg, trekt goed in de aardappel.

  • 500 gr Aardappelen
  • 2 takjes Rozemarijn

  • 4 el Olijfolie

  • Peper en zout - Naar smaak 


  • Verwarm de oven voor op 200 graden, boen de aardappels schoon. Snijd ze met en keukenmes in tot ongeveer 2/3 van de aardappel (je kunt de
    aardappel in een opscheplepel leggen als je hem snijdt, dan kan je er niet helemaal doorheen snijden door de opstaande randen van de lepel) Strip de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Meng in een schaaltje met twee eetlepels olijfolie.     
    Smeer de aardappels in met het mengsel en bestrooi met peper en zout .  Plaatst in de oven voor 40 minuten. 

Eet smakelijk

AARDAPPELS  UIT DE OVEN MET SPEK EN REBLOCHON

Ingredi├źnten

  • 750 gram aardappelen
  • 100 gram ontbijt spek

  • 1 ui gesneden in halve ringen

  • 1 knoflook geraspt

  • 300 gram reblochon

  • peper & zout

  • beetje boter om de ui en knoflook in de bakken

Kook de aardappelen bak de ui
en knoflook aan in de boter. Wanneer de aardappels gaar zijn snijd je ze in dunne plakken. Vet een ovenschaal
in met boter. Leg een laag
aardappeltjes op de bodem, daar doe je de helft van de ui en knoflook
overheen. Daarover een kwart van de spek. En daarover een kwart van de reblochon. Herhaal dit tot de
aardappel, de spek, ui en knoflook en de reblochon op zijn. Zorg wel dat je
bovenste laag reblochon is!

Serveer  de aardappels uit de oven met spek en reblochon  met een stuk vlees of zalm of alleen met een frisse
groene salade!

Eet smakelijk