Cavolo Nero
Cavolo nero heeft een wat minder uitgesproken koolsmaak

Spaghetti met Cavolo Nero
4 personen- 1 liter water
- 400 g spaghetti (pasta)
- 400 g cherrytomaten
- 2 citroenen (schoongeboend)
- 100 ml traditionele olijfolie
- 2 tl zeezout
- 400 g verse Cavolo Nero (of spinazie)
- bosje peterselie
- 1 stukje Parmigiano Reggiano
Eet lekker.
Omelet met Cavolo Nero
4 personen- 4 middelgrote eieren
- 50 ml halfvolle melk
- 3 el traditionele olijfolie
- 270 g Toscaanse/kip worstjes
- 1 citroen (schoongeboend)
- 400 g cavolo nero - palmkolen
- 200 g hummus pikant
- pepertje
Eet lekker

Chips Cavolo Nero
- 250 gr Cavolo Nero bladeren
3 el milde olijfolie
1 el Baharat kruidenmix
1 el sesam zaad
snuf zout
Bereiden
Oven voor verwarmen 200 graden. Snijd de nerven uit de cavolo nero en scheur eventueel in stukken. Doe de cavolo nero, olie, baharat. sesamzaad en zout in een kom en meng door elkaar. Verdeel de cavolo nero over een bakblik met bakpapier bekleed. Zorg dat de bladeren elkaar niet raken. Bak in het midden van de oven ongeveer 10 minuten knapperig. Let op dat ze niet verbranden, kan in een keer snel gaan.
Eet lekker