Cavolo Nero

                                                   Cavolo nero heeft een wat minder uitgesproken koolsmaak

Spaghetti met Cavolo Nero

4 personen   


  • 1 liter water
  • 400 g spaghetti (pasta)
  • 400 g cherrytomaten
  • 2 citroenen (schoongeboend)
  • 100 ml traditionele olijfolie
  • 2 tl zeezout
  • 400 g verse Cavolo Nero (of spinazie)
  • bosje peterselie
  • 1 stukje Parmigiano Reggiano
  • Breng het water aan de kook. Leg ondertussen de pasta in een grote ondiepe pan met deksel. Snijd de tomaten doormidden en doe ze in de pan. Rasp de gele schil van de citroenen boven de pan en voeg de olie en het zout toe. Giet er het kokende water over, doe de deksel op de pan en breng de inhoud aan de kook. Haal zodra het water kookt de deksel van de pan en laat de inhoud 6 min. op hoog vuur koken. Schep in die tijd de pasta met een tang elke 30 sec. om.
  •  Ris de bladeren van de Cavolo Nero. Snijd het blad in grove stukken, doe het na 6 min. bij de pasta en laat het nog 2 min. meekoken. Neem als al het water is verdampt de pan van het vuur en verdeel de pasta over diepe borden. Strooi er naar smaak wat kaas over.
  • Eet lekker.


  • Omelet met Cavolo Nero

    4 personen   
    • 4 middelgrote eieren
    • 50 ml halfvolle melk
    • 3 el traditionele olijfolie
    • 270 g Toscaanse/kip worstjes
    • 1 citroen (schoongeboend)
    • 400 g cavolo nero - palmkolen
    • 200 g hummus pikant
    • pepertje
  • Klop de eieren met de melk los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit per omelet 1/2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak achter elkaar van het eimengsel zoveel omeletten als je nodig hebt. Houd warm onder een deksel op een bord.
  • Verwijder ondertussen het vel van de worstjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit.
  • Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak het worstvlees in 3 min. rul met klein gesneden pepertje. Voeg de Cavolo nero toe en bak nog 8-10 min. Breng op smaak met het citroenrasp, citroensap (1 el per 4 omeletten), peper en eventueel zout.
  • Bestrijk de omeletten met de hummus en verdeel het groentemengsel erover. Klap dubbel, snijd schuin door en serveer direct.

  • Eet lekker

    Chips Cavolo Nero

    • 250 gr Cavolo Nero bladeren
    • 3 el milde olijfolie

    • 1 el Baharat kruidenmix

    • 1 el sesam zaad

    • snuf zout

    Bereiden

    Oven voor verwarmen 200 graden. Snijd de nerven uit de cavolo nero en scheur eventueel in stukken. Doe de cavolo nero, olie, baharat. sesamzaad en zout in een kom en meng door elkaar. Verdeel de cavolo nero over een bakblik met bakpapier bekleed. Zorg dat de bladeren elkaar niet raken. Bak in het midden van de oven ongeveer 10 minuten knapperig. Let op dat ze niet verbranden, kan in een keer snel gaan.

    Eet lekker

    https://www.dewijksemoestuin.nl