Aubergine
Op de recepten site van Apie vind je Tian met aubergine en courgette en tomaat, Snelle auberginedip (babaganoush) , moussaka met aubergine en aardappelen, geroosterde aubergines met sinaasappeldressing.
Aubergine schotel met tomaat. Melanzane
- 2 aubergine gesneden
tomatensaus zelf gemaakt of pak gezeefde tomaat of tomatenstukjes.
mozzarella buffel
basilicum blaadjes
geraspte kaas

Aubergine gefrituurd.
Van de aubergine frieten snijden, 2 a 3 eieren loskloppen, frieten door de ei halen, daarna door de paneer. En frituren in kleine porties in zonnebloemolie tot dat ze mooi bruin zijn. Serveer er gemengde sla of Griekse salade erbij. Dus tomaat rode ui feta en zwarte olijven.
Eet smakelijk

Aubergine tomaat schotel. 2p
Ingrediënten
- verse kruiden tijm, peterselie, lavas, marjolein. handjevol
verse basilicum
mozzarella buffel
vleestomaat
aubergine in plakken
peper & zout
scheut olijfolie
Recept
Vet een ovenschaal in met olie .Verwarm de oven op
200 graden voor. Doe de gesneden aubergine op een bakplaat bekleed met bakpapier in de oven. Laat ze ongeveer 15 minuten aan de ene kant en 5
minuten aan de andere kant bakken. Snij de tomaat en mozzarella in plakken. Nu doe je in een schaal een aubergineplak , tomaat en mozzarella plak en dit herhaal je tot alles op is. Strooi de verse kruiden erover en peper & zout. Doe alles ongeveer 30/40 minuten in de oven. ik gebruik de stoomstand gering erbij. Serveer met groene sla voor de frisheid.
Eet smakelijk